Lieneke Hulshof (1993, Winterswijk) studeerde aan ArtEZ Arnhem en ronde in 2018 haar master Kunstgeschiedenis (Modern & Contemporary Art) aan de Universiteit van Amsterdam af.  Van september 2014 tot en met april 2022 werkte ze bij het online kunstmagazine Mister Motley, eerst als redacteur en vanaf 2017 als hoofdredacteur.
Momenteel is ze werkzaam als freelance kunstjournalist, curator, moderator en docent.  Ze organiseert lezingen, cureert tentoonstellingen, schrijft artikelen en geeft collegereeksen over hedendaagse kunst.

In 2023 / 2024 doet ze onderzoek naar de culturele historie van het (boeren)landschap in Nederland. Ze spreekt hiervoor zowel kunstenaars als wetenschappers om vanuit deze gesprekken artikelen te schrijven en drie tentoonstellingen te cureren in Deventer (Kunstenlab, november 2023), Assen (CAMPIS, februari 2024) en in een weiland in Zuid-Limburg (in samenwerking met kunstenaars Stefan Cools en Sandra van den Beuken, september 2024). Deze onderzoeksperiode wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds.

In 2024 cureert ze daarnaast de buitententoonstelling Beelden in Leiden (mei 2024) en de residentiepresentatie in Buitenplaats Doornburgh ( september 2024)

Tevens is ze adviseur beeldende kunst bij het Amarte fonds,  voorzitter van het bestuur van kunstenaar Karel van Laere (Largo), bestuurslid van de Buning Brongers Stichting en co-oprichter van Kunstlokaal SAM, een stichting die hedendaagse kunst programmeert in de Achterhoek.  


The Female Perspective

Herengracht 401 (Amsterdam, NL)
01-03-2018

Wat was, en wat is, de betekenis van vrouwen in verzetsbewegingen? Het tijdschrift The Female Perspective bestaat uit bijdragen van vrijwel uitsluitend vrouwelijke kunstenaars, denkers, schrijvers en academici. The Female Perspective is samengesteld door Nina Folkersma. De bijdragen bestaan onder meer uit essays van Adeola Enigbokan, Marjan Schwegman en Christel Vesters; interviews met Mieke Bal en Katerina Gregos; en kunstenaarsbijdragen van Patricia Kaersenhout, Ronit Porat en Pieter Paul Pothoven.
︎︎︎Redacteur
︎︎︎Tijdschrift
©LIENEKE HULSHOF, 2022
lmhulshof@outlook.com